ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2007-08

 

1.     ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Το  σχολείο λειτούργησε από την αρχή της χρονιάς με λίγα κενά. Τα κενά αυτά

 οφείλονται στην καθυστερημένη πρόσληψη των γυμναστών των ΤΑΔ. Παρατηρήθηκαν μεγάλα πλεονάσματα του προσωπικού σε διάφορες ειδικότητες και απαιτείται να εφαρμόζεται πλήρως ο νόμος 1566/85, άρθρα 14 και 18 και η Υ.Α. 69598/Γ2 της 10.07.2006. Απαιτείται, επίσης, το νέο διδακτικό προσωπικό να έχει στοιχειωδώς την απαιτούμενη  επιμόρφωση. Προτείνουμε να γίνεται επιμόρφωση στο νέο προσωπικό πριν από την έναρξη της νέας διδακτικής χρονιάς και σε θέματα που αφορούν το καθηκοντολόγιο ( Υ.Α. 353./1/324/10567/Δ1 του 2002) και τη γενική διδακτική. Υπεύθυνοι θα πρέπει να είναι ο Διευθυντής του σχολείου και ο Σχολικός Σύμβουλος. Επίσης, παρατηρήθηκαν περιπτώσεις σοβαρών προβλημάτων διαχείρισης της σχολικής τάξης για τα οποία στο μέλλον θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο ( ν. 2986/2002). Γενικά θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος 2986/2002 , αν επιθυμούμε τη βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση όλων των συντελεστών της  εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να κατανοήσουν ότι συνεχής βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης χωρίς διαδικασίες ελεγκτικού ή διαπιστωτικού χαρακτήρα δεν είναι δυνατή. Ας αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις ευθύνες που τους αναλογούν. Δε θα πρέπει να στηριζόμαστε στο φιλότιμο, κοινωνική και εκπαιδευτική συνείδηση του εκπαιδευτικού, αλλά και σε διαπιστώσεις και παρεμβάσεις σε περιπτώσεις παραβιάσεις των νόμων , ανεπάρκειας και χαμηλής κοινωνικής ή εκπαιδευτικής συνείδησης.

2.     ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ. Κρίνεται γενικά ικανοποιητική και αυτό οφείλεται στο διδακτικό προσωπικό( επάρκεια, σταθερότητα). Θα πρέπει ο θεσμός της ενισχυτικής να ενισχυθεί με μέτρα του τύπου: επιλογή καθηγητών από τους μαθητές, οικονομικές αποδοχές αξιοπρεπείς, όχι αλλαγές των καθηγητών κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ο θεσμός των ωρομισθίων είναι απαράδεκτος για πολλούς και διάφορους λόγους. Ενδεικτικό ερώτημα: πότε θα συνεργαστεί ο ωρομίσθιος καθηγητής της ενισχυτικής με το μόνιμο προσωπικό , όταν πληρώνεται μόνο για την ώρα που διδάσκει; Όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι παρεκπαιδευτικός θεσμός, αλλά μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά αν λειτουργήσει με όρους και κριτήρια του ιδιωτικού τομέα: επιλέγω τους καλύτερους εκπαιδευτικούς , επιλέγω με αυξημένα προσόντα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες κ .ά Ο Υπεύθυνος θα πρέπει να έχει αυξημένα προσόντα.  Απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας, τέλος, της ενισχυτικής είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός, η έγκαιρη έναρξής της και η σωστή ενημέρωση των γονιών και των μαθητών.

3.     ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΣΙΟ. Απαιτείται αναθεώρηση του νόμου 1566/85 για να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης. Θα πρέπει ν ξεκινήσει αμέσως διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης, επιτακτική ανάγκη είναι οι αναγκαίες αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα, ώστε να προωθείται η κριτική σκέψη και η δημιουργικότητα των μαθητών μέσω περισσότερων δραστηριοτήτων και όχι να προωθείται η απομνημόνευση και η παπαγαλία.

4.     ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ. Λειτούργησε σύμφωνα με την Υ.Α. 353.1/324/105657/Δ1. Έγιναν όλες οι τακτικές συνεδριάσεις και οι έκτακτες με σημαντικά θέματα, όπως η κρίση των Υποδιευθυντών, η προσωνυμία του σχολείου και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.  Αν και κάποιοι ζητούν περισσότερες αρμοδιότητες για το Σύλλογο των Διδασκόντων, θέματα που ρυθμίζονται από την υφιστάμενη εκπαιδευτική νομοθεσία δεν είναι επιτρεπτό να γίνονται θέματα συνεδρίασης του Συλλόγου των Διδασκόντων ( άρθρο 15 της ίδιας Υπουργικής Α πόφασης) Ο Διευθυντής του Σχολείου σε ειδικό φάκελο για τα μέλη του Συλλόγου των Διδασκόντων ενημέρωσε τους νέους κυρίως συναδέλφους για όλα τα θέματα του καθηκοντολογίου, για τις επιτηρήσεις στις εξετάσεις κ.ά. Στις παιδαγωγικές συνεδριάσεις Α΄και Β΄τριμήνου έγιναν εισηγήσεις του Διευθυντή με θέματα αντίστοιχα: Οι ωριαίες αποβολές ( θεσμικό πλαίσιο- πρόληψη- αντιμετώπιση) και το καθηκοντολόγιο του εκπαιδευτικού και ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας. Επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη για κανόνες και ενιαία στάση όλων στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών προβλημάτων.

5.     ΑΔΕΙΕΣ. Για τις άδειες του προσωπικού που κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά επίπεδα εφαρμόστηκαν πλήρως τα άρθρα 55 και 56 του νόμου 3528/07 ( δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα).

6.     MΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. Είναι γεγονός ότι ο θεσμός των μαθητικών κοινοτήτων δεν εκπληρώνει τους σκοπούς για τους οποίους θεσμοθετήθηκε. Οι μαθητικές κοινότητες ως θεσμός εκπληρώνουν μονοδιάστατα μόνο ένα μέρος των σκοπών του: την πραγματοποίηση εκδρομών και εκδηλώσεων. Πάντως η λειτουργία τους έχει σχέση με τη δομή και τη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Σε πρακτικό επίπεδο βοήθησαν στην ανακάλυψη και τιμωρία παραβατικών μαθητών. Συνεργάστηκε με τη διεύθυνση για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Σε αντικατάσταση του θεσμού που φαίνεται ότι βρίσκεται σε παρακμή , προτείνουμε τη δημιουργία ομάδων θεάτρου, κινηματογράφου, λογοτεχνίας και μουσικής.

7.     ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Το σχολείο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποίησε πολλές εκδηλώσεις.  Οι εκδηλώσεις αυτές είχαν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των γονιών τους σε προβλήματα που τους αφορούν, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η χρήση του διαδικτύου. Οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονιών, αλλά και των συναδέλφων. Σε εκδήλωση των μαθητών της Τρίτης τάξης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο την 4.2. 08 μίλησε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μοδινός για το περιβάλλον. Την 17.3. 2008 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Θέμα; Έφηβοι και διαδίκτυο. Ομιλητές ήταν ο Διευθυντής του σχολείου, η ψυχολόγος Σταυρούλα Δελημπαλταδάκη και ο καθηγητής  πληροφορικής Χρήστος Πανταζής. Όλες οι ομιλίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (: 1gym-siteias.las.sch.gr). Με πρωτοβουλία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης έγινε εκδήλωση στο σχολείο την 10.4.08 με θέμα: κάπνισμα και αλκοόλ. Ομιλήτρια ήταν η ιατρός Μαρία Τουλουπάκη. Επίσης, οι μαθητές πραγματοποίησαν εκδηλώσεις ( μουσική και χορό) στο γυμναστήριο του σχολείου πάντα με τη συμμετοχή του συλλόγου γονέων, του Διευθυντή του σχολείου και αρκετών καθηγητών. Τέλος, αντιπροσωπεία μαθητών συμμετείχε στους καθιερωμένους ετήσιους εράνους: αντικαρκινικό και Ερυθρού Σταυρού. Την 14.5.08 έγινε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ μαθητών και καθηγητών στα πλαίσια της καλύτερης επικοινωνίας και σχέσεων μαθητών και καθηγητών  με μεγάλη επιτυχία στο νέο εθνικό στάδιο της Σητείας. Το πανεπιστήμιο Κρήτης οργάνωση στο σχολικό χώρο την 12.4.08 επιτυχημένη βραδιά αστρονομίας για τους μαθητές και το κοινό της Σητείας.

8.     ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Το σχολείο συμμετείχε σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του ΚΕΘΙ με απόλυτη επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο καθηγήτριες του σχολείου μας είχαν το συντονισμό του προγράμματος του ΚΕΘΙ των σχολείων της Σητείας. Επίσης, στο τέλος της χρονιάς ( 16.5.08) στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων και της παρουσίασης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρουσιάστηκε η εργασία μαθητών , την οποία επέβλεψε η καθηγήτρια Μαρία Αθανασάκη στα πλαίσια του προγράμματος τάξεις χωρίς κάπνισμα.

9.     ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ. Εννέα μαθητές βραβεύτηκαν από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για επιδόσεις τους στα Μαθηματικά και θα τους αποδοθούν έπαινοι την 4.7.08 στο Πολύκεντρο Σητείας. Επίσης,  σε ειδική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας την 11.5.08 με θέμα τη μητέρα βραβεύτηκαν οι μαθητές : Παθιάκης Ευάγγελος της Γ΄τάξη ( πρώτο βραβείο) και Εμμανουέλλα Βατσάκη της Β΄τάξης ( τρίτο βραβείο).

10. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συμπαραστάθηκε οικονομικά σε κάθε εκδήλωση, αλλά , ακόμη, στην  πραγματοποίηση των εκδηλώσεων των μαθητών. Ωστόσο, θα καταβληθεί προσπάθεια τη νέα χρονιά με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για περισσότερη και πολύπλευρη  συμμετοχή του στα εκπαιδευτικά δρώμενα του σχολείου: εκδηλώσεις, προβλήματα κ.ά. Παρατηρείται μεγάλη αδράνεια της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αν και έχουμε επισημάνει σ΄αυτήν τα μεγάλα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου μας. Τέλος έχουμε επισημάνει την ανάγκη η Ενιαία Επιτροπή να συνεδριάζει κάθε μήνα.

11. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Γίνεται κανονικά με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Λασιθίου. Παρατηρούνται καθυστερήσεις του λεωφορείου με μεταφέρει τους μαθητές των ΤΑΔ από τους χώρους άθλησης στο σχολείο. Έγιναν συστάσεις στο ΚΤΕΛ για αυτές τις καθυστερήσεις.

12. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ. Πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι περίπατοι και η καθιερωμένη επίσκεψη στη Βουλή ( 5 έως 8 Μαρτίου 2008). Επίσης, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη  μαθητών στην Ιεράπετρα την 15.4.08 στα πλαίσια του Παρεμβατικού Προγράμματος για την Προώθηση της Ισότητας των δύο φύλων. Για τις εκπαιδευτικές εκδρομές θα πρέπει να τονιστεί η αξία του παιδευτικούς τους χαρακτήρα. Επίσης, στα ίδια πλαίσια έγιναν εκπαιδευτικές επισκέψεις της Α΄τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας.

13.  ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ.  Σε ικανοποιητικά επίπεδα. Θα πρέπει να τονιστεί η ανάγκη αναθεώρησης των αναλυτικών προγραμμάτων

14.                        ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ. Επισημαίνουμε την ανάγκη να δοθεί έμφαση τη νέα χρονιά στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Η παιδεία μας σήμερα έχει ανάγκη τη φυσική ευγένεια, το ήθος, την ανθρωπιά και την κοινωνική συνείδηση. Θα πρέπει να επανασυνδέσουμε την αγωγή με βασικές αξίες. Στη νέα χρονιά με την έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων θα δοθεί εσωτερικός κανονισμός- ποινολόγιο στους μαθητές. Επίσης, δόθηκαν οι Υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μαθητών. Δεν έγιναν μειώσεις διαγωγής και αλλαγές σχολικού περιβάλλοντος.

15.                         ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ.  Αρκετών μαθητών η φοίτηση ήταν ασταθής. Οι γονείς θα πρέπει να κατανοήσουν ότι κανένα  μέτρο του σχολείου δεν είναι αποτελεσματικό, αν δεν παρακολουθούν τη φοίτηση των παιδιών τους.       Δύο μαθητές δε φοίτησαν καθόλου. Δύο μαθητές επαναλαμβάνουν την τάξη λόγω ανεπαρκούς φοίτησης και ένας παραπέμπεται σε ολική κατά Σεπτέμβριο εξέταση λόγω ελλιπούς φοίτησης. Προτείνουμε να μειωθεί το όριο των αδικαιολόγητων απουσιών, γιατί γίνεται μεγάλη κατάχρηση.

16.  ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. Υπήρξε καθυστέρηση στην παραλαβή των βιβλίων. Θα πρέπει να καταβάλετε προσπάθεια, ώστε τα βιβλία 11 του Σεπτεμβρίου να είναι στα σχολεία. Θα πρέπει το Υπουργείο να καθιερώσει την επιστροφή των βιβλίων. Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο του « σκισίματος» των βιβλίων , αν και συμβολικό, και θα πρέπει να εξαληφθεί.

17.  ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ. Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες εξετάσεις των μαθητών της Α΄τάξης.  Λήφθηκαν μέτρα για την υγιεινή στις τουαλέτες , αλλά και στις τάξεις. Οι μαθητές με τη συμπαράσταση των γονιών τους , του Διευθυντή και των καθηγητών έβαψαν τις τάξεις τους με συνέπεια οι τάξεις να είναι καθαρές.

18. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Έγινε η επιτροπή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Το σχολείο επισκέφθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σητείας την 15.4 08 και έδωσε οδηγίες για μέτρα προστασίας από τους σεισμούς. Θα γίνει προσπάθεια τα μέτρα αυτά να υλοποιηθούν τη νέα σχολική χρονιά.

19.  ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. Εμπλουτίστηκε με αγορές και δωρεές. Ενισχύθηκε με οπτικοακουστικό υλικό. Θα πρέπει από τους διδάσκοντες να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε περισσότεροι μαθητές να την επισκέπτονται.

20. ΕΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Λειτούργησε κανονικά υπό τη φροντίδα του καθηγητή Κυριάκου Διβανίδη και έγιναν δύο προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες με επιμορφωτή τον Κυριάκο Διβανίδη ( Το ένα από 4.2.08 έως 2.4.08 και το δεύτερο 14.4.08 έως 18.6.08. Ο αριθμός για κάθε πρόγραμμα ήταν δέκα εκπαιδευτικοί. Συντονιστής του προγράμματος ήταν ο Διευθυντής του σχολείου.

21.  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ( ΑΡΘΡΟ 43 Ν. 1566/85). Δημιουργήθηκε φέτος, με αγορές σημαντικών βιβλίων από την ελληνική εκπαιδευτική βιβλιογραφία. Αγοράστηκαν βιβλία ψυχολογίας και εκπαιδευτικά μέσω χορηγιών. Η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί και του χρόνου με την αγορά βιβλίων.

22.  ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.      Το σχολείο μας συνεργάστηκε με τους σχολικούς συμβούλους Φιλολόγων, Οικιακής Οικονομίας και Αγγλικής Φιλολογίας. Ο κ. Πολυζωάκης, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων επισκέφθηκε πολλές φορές το σχολείο μας για τους εξής λόγους: δοκιμαστικές διδασκαλίες, ενημέρωση για τα νέα βιβλία και τα προγράμματα σπουδών, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για τα φιλολογικά μαθήματα, επιμορφωτική δραστηριότητα για τα σχέδια εργασίας, για την τοπική ιστορία κ.ά. Επίσης, δοκιμαστικές διδασκαλίες έγιναν από καθηγητές του σχολείου μας  Σοφία Φουστέρη, Κωνσταντίνο Καπανταϊδάκη, Γεώργιο Ζωγραφίνη και Γεώργιο Στρίγγο στα Φιλολογικά μαθήματα και στα μαθήματα των θρησκευτικών και των καλλιτεχνικών στα πλαίσια της εισαγωγικής επιμόρφωσης των νεοδιόριστων καθηγητών.

23.  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Ενημερώνεται συνεχώς. Είναι επιλεγμένος δικτυακός τόπος του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. Ο καλύτερος σχολικός ιστότοπος στο νομό Λασιθίου. Προβάλλει τις δραστηριότητες του σχολείου. Μέσω της ιστοσελίδας έγιναν πολλές χορηγίες που βοήθησαν αρκετά στον εξοπλισμό του σχολείου.

24.  ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ.  Αν και έχουν γίνει εκθέσεις και έγγραφα της Ενιαίας Επιτροπής 1ου και 2ου Γυμνασίου Σητείας και των Διευθυντών των δύο Γυμνασίων για σοβαρά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής , κανένας αρμόδιος δε συγκινήθηκε. Συγκεκριμένα στάλθηκαν τα έγγραφα: 1/2.2.08, 201/28.2.08, 227/25.2.08, 531/ 5.5.08 και 634/ 5.08. Η ευθύνη βαραίνει κυρίως  το Δήμο Σητείας. Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι: Η αντικατάσταση του καλοριφέρ ( δεν πληροί τους όρους ασφάλειας), η καθαριότητα των αθλητικών χώρων, η φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων, η αντικατάσταση των κουφωμάτων και η αναπαλαίωση του παλαιού κτηρίου. Επίσης, κρίνεται απαραίτητη η παραμονή του επιστάτη στο σχολικό συγκρότημα. Με πρωτοβουλία των συμβουλίων κάθε τμήματος έγινε καθαρισμός των αιθουσών και βάψιμό τους από τους μαθητές. Μια πρωτοβουλία ασφαλώς αξιέπαινη.

25.  ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΩΝ. Οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν με αποτέλεσμα αρκετά μαθήματα των ξένων γλωσσών να γίνονται στην αίθουσα του χημείου. Δεν υπάρχει αίθουσα τεχνολογίας και εποπτικών μέσων. Δεν υπάρχει, επίσης, αίθουσα εκδηλώσεων για να ικανοποιούνται όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες ( ομιλίες σε όλους τους μαθητές, στους γονείς, εκδηλώσεις κ.ά.).

26.  ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. Δεν είναι επαρκή τα μέσα. Απαιτείται νέο και σύγχρονο υλικό ( πολυμέσα κ.α΄.). Θα καταβληθεί προσπάθεια για δημιουργία αίθουσας για τη χρήση των νέων μέσων διδασκαλίας. Ήδη έχουμε ζητήσει βιντεοπροβολέα από τον ΟΣΚ.

27.  ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. Κρίνονται επαρκείς: στίβος, γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστό γυμναστήριο. Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί ότι το γυμναστήριο χρειάζεται συστηματική καθαριότητα, γιατί χρησιμοποιείται από πολλά σωματεία και από μαθητές των δημοτικών σχολείων.

28. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Η παρουσία γραμματέα εξασφαλίζει στο σχολείο γραμματειακή στήριξη και βοηθά στην καλύτερη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

29.  ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ. Λειτούργησαν κανονικά. Στάλθηκε έγγραφο στη  Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας με κύριο θέμα την ύπαρξη πέντε αθλημάτων και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί. Εφαρμόστηκε πιστά η  Υπουργική Απόφαση για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄τάξη των ΤΑΔ. Έγινε ενημέρωση των γονέων και των μαθητών της ΣΤ΄τάξης με ενημερωτικό υλικό και συγκέντρωση γονέων την 17.4.08. Υπάρχουν πολλές απουσίες μαθητών των ΤΑΔ κατά τις προπονήσεις. Φαίνεται ότι είναι απαραίτητη η κατάργηση ορισμένων αθλημάτων. Τα κριτήρια θα πρέπει να είναι αγωνιστικά. Ο αριθμός των μαθητών του σχολείου μας είναι δυσανάλογος με τον αριθμό των αθλημάτων που αναπτύσσονται στο σχολείο μας. Συνεπώς παρατηρούνται πολλά , κυρίως λειτουργικά προβλήματα. Τις περισσότερες μέρες το σχολείο στερείται την παρουσία γυμναστών, κυρίως κατά την πρωϊνή προσευχή.  Επίσης, απαιτείται αναθεώρηση των αναλυτικών προγραμμάτων που αφορούν τα ΤΑΔ (: το οκτάωρο είναι ανεφάρμοστο).

30.  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕΠ. Οι διδάσκοντες δίδαξαν σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του ΣΕΠ. Σε ειδικές συγκεντρώσεις ενημερώθηκαν για τους τύπους των Λυκείων και τις μεταγυμνασιακές σπουδές οι μαθητές της Γ τάξεις και οι γονείς τους από την Υπεύθυνη του ΓΡΑ.ΣΕΠ. του 2ου Γυμνασίου Σητείας κ. Ν. Βάρδα και τους: ΕΜΜ. Μητσακάκη, Διευθυντή Γενικού Λυκείου Σητείας και Σ. Θανασιά, υποδιευθυντή, Ε.ΠΑΛ. Σητείας.

 

                                                                             Σητεία     2.6.08

                   

                                                                       Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                  

                                                               ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΦΑΣ